Woninginbraak in Ede: Laptop gestolen, politie zoekt tips

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de Rubensstraat in Ede heeft een man ingebroken bij een woning. Het delict vond plaats op 6 januari 2024, maar de politie heeft recentelijk nieuwe informatie vrijgegeven. De inbreker ging er vandoor met een laptop ter waarde van ruim duizend euro.

Omschrijving van de dader

De man verschafte zichzelf toegang tot het huis en ging vervolgens op zoek naar waardevolle spullen. Hij nam een laptop mee en probeerde onherkenbaar te blijven door zijn gezicht deels af te dekken. Hij werd echter opgemerkt door een beveiligingscamera in de woonkamer. Hoewel hij probeerde de camera een andere kant op te draaien, zijn er toch beelden van hem vastgelegd.

Oproep tot tips

Ondanks dat de onderkant van zijn gezicht was afgedekt, hoopt de politie dat het publiek de man kan herkennen aan zijn ogen, kleding of houding. Als je denkt de man te herkennen, wordt je gevraagd dit te melden.

Er zijn bewegende beelden van de inbraak beschikbaar. Iedereen die informatie heeft over deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen. Je kunt je tip doorgeven via een tipformulier of de gratis tiplijn. Als je liever anoniem blijft, kun je terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.