Gemeente Ede plaatst 15 vrije plakplaatsen voor niet-commerciële uitingen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Gemeente Ede biedt inwoners en organisaties de mogelijkheid om bekendmakingen en mededelingen te doen door het plaatsen van 15 aanplakborden. Deze borden zijn specifiek bedoeld voor niet-commerciële uitingen, zoals het aankondigen van een evenement of het plaatsen van een verkiezingsposter.

Gratis plakken met regels

Er zijn echter wel regels verbonden aan het gebruik van deze borden. Alleen niet-commerciële posters of meldingen mogen op de borden worden aangebracht. Reclameposters of affiches met zaak-, merk- of productreclame zijn niet toegestaan. De borden kunnen tevens gebruikt worden voor het plaatsen van verkiezingsposters tijdens verkiezingsperioden. Het doel van deze borden is om wildplakken in de openbare ruimte te voorkomen.

Spelregels voor aanplakken

Er zijn specifieke spelregels voor het aanplakken op deze borden. Deze regels komen voort uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en het aanwijzingsbesluit Aanplakborden Ede 2024. Enkele van deze regels omvatten een limiet van één poster per organisatie per bord, beperkingen op de grootte van de poster en de regel om niet ‘over te plakken’. De gemeente zal periodiek het aangeplakte materiaal verwijderen om voldoende ruimte beschikbaar te houden voor nieuwe posters. Meer informatie over de regels en locaties is beschikbaar op de website van de gemeente Ede.