Week van de Toegankelijkheid 2023 gaat van start in Ede

7 maanden geleden gepubliceerd

De Week van de Toegankelijkheid 2023 is officieel begonnen. Overal in het land worden er activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. In Ede wordt aangesloten bij de landelijke Week van de Toegankelijkheid met een gratis programma op 4 oktober in Cultura Ede.

Programma in Ede

De opening van het programma in Ede vindt plaats om 13:15 uur. Wethouder Karin Bijl, verantwoordelijk voor inclusie, geeft het startsein door een duim uit te reiken aan een toegankelijke winkel in Ede. Daarna staan er diverse lezingen en twee workshops op de agenda.

De dag wordt afgesloten met de première van de documentaire ‘Een podium voor Niels’ om 16:00 uur. Deze film volgt Niels, een inwoner van Ede, die met zijn g-hockeyteam naar Berlijn reisde om een podiumplek te bemachtigen tijdens de Special Olympics World Games 2023.

Het programma vindt plaats in Cultura Ede, Molenstraat 45. De Week van de Toegankelijkheid is een belangrijk evenement om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid voor alle inwoners van Nederland, ongeacht hun beperkingen.