Nieuw Energieloket in Ede Centrum geopend

7 maanden geleden gepubliceerd

Het Energieloket in Ede Centrum is officieel geopend. Hier kunnen inwoners, organisaties en bedrijven van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor onafhankelijk energieadvies. Ze kunnen er vragen stellen over alles van subsidieaanvragen tot energiebesparing in huis of bedrijf.

Feestelijke opening

Ongeveer 200 mensen bezochten de feestelijke opening van het Energieloket. Wethouder Versteeg sprak zijn waardering uit over het nieuwe loket. Hij benadrukte het belang van een plek waar mensen laagdrempelig advies kunnen krijgen over energiebesparing en verduurzaming.

Het Energieloket was al twee weken voor de officiële opening geopend voor een proefperiode. Energieadviseur Elout van Drenth vertelde dat er al vanaf de eerste dag geïnteresseerde inwoners stonden te wachten. De meeste vragen gingen over subsidies en leningen en hoe deze aan te vragen.

Breed advies

Het Energieloket geeft advies over een breed scala aan onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen tot hybride warmtepompen. Ook kunnen ze advies geven over allerlei soorten gebouwen, zoals bedrijfspanden, huurwoningen en appartementencomplexen.

Bezoek het Energieloket

De adviseurs van het Energieloket staan elke dinsdag tot en met zaterdag klaar voor bezoekers in het centrum van Ede. Bezoekers kunnen zonder afspraak binnenlopen van 11:00 tot 18:00 uur.