Grote vondst verboden vuurwerk in woning Ede, 15-jarige aangehouden

7 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft een aanzienlijke hoeveelheid verboden vuurwerk ontdekt in een woning in Ede. De eigenaar van het vuurwerk, een 15-jarige jongeman, is aangehouden.

Grote zorgen bij de politie

De vondst van honderden stuks vuurwerk, waaronder nitraten, cobra’s, shells en verschillende vuurpijlen, baart de politie grote zorgen. De ontdekking volgde op een ontvangen tip, waarna het vuurwerk in beslag werd genomen. Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd.

Oproep tot alertheid

Met het oog op de naderende jaarwisseling roept de politie bewoners op om extra alert te zijn. Illegaal vuurwerk wordt niet alleen gebruikt voor vieringen, maar ook door criminelen om elkaar te intimideren. Daarnaast is de aanwezigheid van grote hoeveelheden verboden vuurwerk in woonwijken gevaarlijk. In 2022 werd er een recordhoeveelheid verboden vuurwerk van de straat gehaald: meer dan 684.000 kilo.

Gevolgen voor de jonge verdachte

De 15-jarige jongen wordt momenteel verhoord. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk beslissen over de verdere gevolgen voor de jongen. Het is belangrijk om te weten dat het bezit van zwaar, professioneel vuurwerk als een misdrijf wordt beschouwd, ook voor minderjarigen. De gevolgen voor degenen die betrapt worden, kunnen aanzienlijk zijn.