Geldpraatje in Ede tijdens de Week van het Geld

2 maanden geleden gepubliceerd

Praten over geld kan lastig zijn, maar helpt bij het omgaan met geldzorgen. Daarom wordt tijdens de Week van het Geld in Ede het Geldpraatje georganiseerd. Op donderdag 14 maart 2024 openen op verschillende locaties de deuren voor een gratis kopje koffie of thee en een gesprek over geld.

Geldzorgen aanpakken

Of je nu vragen hebt over budgettering, belastingen of andere geldzaken, ervaren vrijwilligers van diverse organisaties in Ede staan klaar om te helpen. Geldpraatje is een initiatief van HipHelpt, Schuldhulpmaatjes, Humanitas, Opella en de gemeente Ede.

Locaties en tijden

Op verschillende locaties in Ede kun je in gesprek met vrijwilligers, zowel in de middag van 14:00 tot 16:00 uur als in de avond van 19:00 tot 21:00 uur. Onder de locaties bevinden zich onder andere het Cultura Stadspoort, Thuis in Zuid (Elskampflat), Bij Bosshardt (Leger des Heils), De Kolk, en het gemeentehuis.

Eerste stap naar hulp

Wethouder Karin Bijl, verantwoordelijk voor armoede en schulddienstverlening, benadrukt het belang van praten over geldzaken. Ze hoopt dat mensen de stap durven te zetten en het gesprek willen aangaan. Het kan werkelijk een groot verschil maken als je die stap zet, aldus de wethouder.