Elektrische fietsen gestolen uit vakantiepark in Hoenderloo

3 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 22 oktober 2023 zijn er vijf elektrische fietsen gestolen uit een fietsenstalling van een vakantiepark aan de Krimweg in Hoenderloo. De diefstal werd uitgevoerd door twee mannen.

Verloop van de diefstal

De twee mannen kwamen ‘s nachts tussen 03.00 en 04.00 uur aan bij het vakantiepark. Ze begaven zich naar de fietsenstalling waar de e-bikes waren opgeslagen. De stalling is omheind door een hek, dat de mannen aanvankelijk probeerden open te breken. Na ongeveer een kwartier gaven ze op.

Ongeveer een half uur later keerden de mannen terug. Een van hen slaagde er ditmaal in om de stalling binnen te komen. Hij sneed van elke fiets het slot door, tilde de fiets over het hek en gaf deze aan zijn handlanger. Vermoedelijk werden de e-bikes vervolgens in een voertuig geladen waarmee de mannen zijn vertrokken.

Impact op de eigenaren

Voor de eigenaren van de fietsen was de diefstal een zeer vervelende gebeurtenis. Het was al de derde keer dat ze slachtoffer werden van een dergelijke diefstal.

Beschrijving van de fietsen

De gestolen fietsen zijn vijf witte e-bikes van het merk Gazelle, type Ultimate C8 Hmb. De framenummers van de fietsen zijn: 61875366, 61658340, 61876640, 61875354, 61658298.

Oproep tot getuigen

Er wordt een oproep gedaan aan iedereen die mogelijk informatie heeft over deze zaak. Als je een van deze mannen herkent, of na 22 oktober 2023 een fiets hebt gezien (of te koop hebt gezien) die aan de beschrijving voldoet, dan wordt je gevraagd contact op te nemen.