College van B&W Ede neemt verscheidene besluiten

7 maanden geleden gepubliceerd

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede heeft besloten om een deel van het Noodfonds Bestaanszekerheid beschikbaar te stellen voor initiatieven die bestaansonzekere situaties voorkomen of verhelpen. Hiervoor is de subsidieregeling Initiatieven Noodfonds Bestaanszekerheid opgesteld. €75.000,- van het Noodfonds Bestaanszekerheid wordt gebruikt om initiatieven tot €5.000,- aan financiële ondersteuning te geven.

Integraal plan Brede SPUK sociaal domein

Het college heeft besloten om in te zetten op preventie in het kader van het IZA, het Gezond en Actief Leven Akkoord en de opgave Vitaal en Gezond. Dit wordt ondersteund door het Rijk met de zogenaamde Brede Specifieke Uitkering (SPUK). De komst van de brede SPUK heeft invloed op de beweging naar de voorkant, en brengt nieuwe verplichtingen met zich mee. Het college heeft voorgesteld om het plan integraal plan vast te stellen.

Plan voor gezonde schoolmaaltijden

Het college is voorgesteld om akkoord te gaan met een plan voor gezonde schoolmaaltijden voor kinderen die zonder ontbijt of lunch op school komen. Dit plan is opgesteld met geïnteresseerde scholen en geeft opvolging aan een motie van de gemeenteraad.

Halfjaarlijkse wijziging leidraad invordering 2019

De Leidraad invordering, die beleidsregels bevat voor de invordering van belastingen en heffingen, wordt halfjaarlijks geactualiseerd. Dit gebeurt op basis van de conceptleidraad van de VNG.

Subsidieregeling Luntersche Buurtbosch en Goudsberg

De subsidieregeling voor het Luntersche Buurtbosch, die subsidie ontvangt op grond van de Subsidieregeling Buitengebied, natuur en landschap, wordt geactualiseerd. Daarnaast worden activiteiten die worden uitgevoerd door Platform Goudsberg, die al enkele jaren subsidie ontvangen via de Subsidieregeling Recreatie en Toerisme, ook toegevoegd aan deze subsidieregeling.