College van B&W Ede neemt besluiten op 12 maart 2024

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede heeft op 12 maart 2024 een reeks besluiten genomen. Deze besluiten betreffen onder andere het vuurwerkverbod, opvang van Oekraïense ontheemden en de aankoop van een locatie voor de Internationale Schakelklas.

Vuurwerkverbod en alternatieve viering jaarwisseling

Het college heeft uitvoering gegeven aan het besluit van de gemeenteraad om alternatieve vieringen van de jaarwisseling te organiseren. Dit was in aanloop naar een lokaal afsteekverbod. Na twee alternatieve vieringen wordt het college nu voorgesteld een besluit te nemen over het al dan niet voortzetten van deze vieringen en het lokale afsteekverbod.

Tijdelijke opvang Oekraïense ontheemden park Zonneoord

De gemeente is op zoek naar nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden. De huidige opvanglocatie in Harskamp sluit op 1 juli 2024. Het college overweegt leegstaande portacabins in park Zonneoord te huren als tijdelijke opvang.

Verlenging overeenkomst Groeneveld Hulakker Lunteren Westzoom

Er is een verlenging van de overeenkomst met de ontwikkelaar nodig om de realisatie van woningen in de Hulakker mogelijk te maken.

Aanpassing bestemmingsplan Wekerom, Lenderinkweg 31

Het college stelt voor om het bestemmingsplan te wijzigen om extra opslag en stallingsruimte voor lokale bedrijven mogelijk te maken.

Aankoop permanente locatie internationale schakelklas (ISK)

Vanwege de sterke stijging van het aantal kinderen dat gebruik maakt van nieuwkomersonderwijs, is een permanente locatie nodig voor de ISK. Er is een potentieel geschikt pand gevonden aan de Zandlaan 29a. Het college vraagt een aankoopkrediet voor dit pand.

Evaluatie Ede Doet 2023

Ede Doet is een initiatief waarmee de gemeente bewonersinitiatieven stimuleert en faciliteert. Het college zal het evaluatierapport van 2023 naar de gemeenteraad sturen.

Zienswijze ‘Gelders milieuonderzoek windenergie Veluwe’

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben eind 2022 besloten dat er geen windturbines mogen komen binnen een straal van 1 km rondom Natura 2000-gebied de Veluwe. Ede heeft plannen voor de bouw van nieuwe windmolens en het college stelt voor om een zienswijze in te dienen op dit besluit.