Belangrijke besluiten Gemeente Ede op 3 oktober 2023

7 maanden geleden gepubliceerd

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede heeft op 3 oktober 2023 een aantal belangrijke besluiten genomen.

Wijziging regelgeving Wet nadeelcompensatie/Omgevingswet

Op basis van de aanstaande inwerkingtreding van de Omgevingswet en gelijktijdige inwerkingtreding van de regels over nadeelcompensatie, wordt aan de raad voorgesteld om een drietal regelingen aan te passen. Deze aanpassingen zijn voornamelijk technisch-juridisch van aard.

Woonwerkunits Maanderbuurtweg 86 Ede

Er is een aanvraag ingediend voor het realiseren van woonwerkunits aan de Maanderbuurtweg 86 in Ede. Om dit plan mogelijk te maken, wordt met een omgevingsvergunning afgeweken van het huidige bestemmingsplan.

Vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening 2023, 1e ronde, Agrarisch Buitengebied en Natuurgebied Veluwe gemeente Ede’ is gereed om ter vaststelling aangeboden te worden aan de gemeenteraad.

Garantstelling Expect More

Stichting Expect More heeft een verzoek gedaan voor garantstelling door de gemeente Ede voor de bouw van een professionele turnvoorziening. Dit wordt geregeld door middel van een collegevoorstel.

Regionaal Plan Onderwijsvoorzieningen (RPO) Eemland en Veluwe-Zuid 2024-2029

Het Van Lodenstein College wenst te verhuizen van Nijkerk naar Barneveld. Dit heeft geen consequenties voor de gemeente Ede.

Herbenoeming leden urgentiecommissie

De benoemingstermijn van de leden van de urgentiecommissie is verlopen. Hun herbenoeming wordt voorgesteld.

Belastingverordeningen 2024

Voor 2024 zullen de belastingverordeningen aangepast worden om de begrote opbrengsten te halen. Elke jaar worden de tarieven gecorrigeerd voor inflatie. Voor 2024 is dit percentage vastgesteld op 6,5%.